Fy, jag skäms över att jag är sämst på att hålla löften. Särskilt de som handlar om att jag lovar att blogga i nutid och inte dåtid.. Meeen. Vad kan jag säga. Denna vecka har varit galet fulltuppig. You'll see:
I måndags hade jag skola, som vanligt. Grymt kul lektion dock. Tänk vad allt blir mycket roligare när man slipper känna sig sjuk (ja, jag lyckades faktiskt bli hyfsat frisk över natten - skönt!) och trött. Vi lärade oss om color theories och color schemes. Hur intressant som helst med tanke på att det är någonting man ju faktiskt använder sig av varje dag i allting även om man inte tänker på det. Alltid bra att kunna med andra ord! Åkte sedan hem och jobbade fram till klockan 8. Rätt skön tid att jobba, eftermiddagar. Bara leka lite, göra lite middag och sedan natta henne. Jessica var på väg hem från NY och hade ingen som kunde hämta upp henne så hon kom hem till oss för att hänga vid 5 tiden. Senare, när jag hade slutat, kände vi att vi visst var lite hungriga. Så vi passade på att utnyttja ytterligare en en-gratis-cheesecake-bit-kupong (denna gång testade vi Raspberry Chocolate Mousse Cheesecake) på Cheesecake Factory i Atrium Mall, efter ett par underbart ljuvliga kyckligrätter, innan jag skjutsade hem henne. Usch, den vägen börjar bli rätt tröttsam att köra med tanke på att det tar en timme tur och retur.
På tisdagen sov jag rätt länge. Hade rätt lång sovmorgon som självklart var tvungen att utnyttjas? Började jobba vid halv 2 då jag hämtade upp Ana från skolan och tog med henne till Boston Sports Club för hennes simlektion. Så himla roligt att se henne simma. Hon är verkligen grym och man ser hur mycket hon älskar det! Som en liten delfin. På vägen hem utbrast hon: "PUMPKINS!" och jag förstod genast varför. Utanför en kyrka låg det tusentals pumpor upplagda för försäljning. Vi var ju bara tvungna att stanna med tanke på att vi båda älskar pumpor! Ana valde ut en fin liten 50-cents-pumpa och betalade helt själv. Väl hemma igen kom jag på den fantastiska idén att vi skulle baka. Bullar. Svenska kanelbullar. De blev GRYMMA! Förutom att de inte kanske var sådär jättesvenska med tanke på att alla ingredienser var amerikanska. Jästen var lite skum så de svällde inte tillräckligt och smöret är litesådär halvgenomskinligt...(?) Men de blev goda med cardamom, cinnamon och hela köret - sprinkles istället för pärlsocker, men ändå! Janice och Scott blev glatt överraskade över att testa bullar som inte är överglaserade och sockerchockerande. Vi blev till och med tilldelade äran att baka nya till Thanksgiving!
Resten av veckan är lite av ett blur. Men lite kort sådär så gick det till som så att jag på torsdagen får ett samtal av Shukri som säger att hon blivit utkastad (literally, denna gång) av sin familj som matchat med en ny au pair. Vid 17-tiden hade hennes counselor ringt (morsan hade inte balls nog att själv ringa) och gett henne nyheten och sa att hon måste lämna familjen samma kväll. Schyssta puckar! Jag erbjuder mig självklart att komma och hämta henne. Så vi slängde ihop hennes grejer och gav oss av efter ett otroligt vaaaarmt och ööödmjukt tiosekundersadjömedstängningavytterdörrenraktpåhälarnainnanviknappthunnitut. Så var det med det! Nu är hon i alla fall fri! Så hon ska bo hos mig tills hon hittar en ny familj. Jag är så tacksam över att min familj är världens fantastiskaste och mest gästvänliga familj. De säger gång på gång hur mina vänner och familj får stanna huuur länge de vill. Så passa på! Kom allihopa! Kom! Jag vill ha er här!
- No Ana, don't touch the ones we're not gonna buy.
- I just wanna pet them!
* * *
NOTIS
Jag älskar pumpor! Allt med pumpa är jättegott! Jag har inte insett det förrens nu. Men hur ofta äter man pumpagrejer hemma liksom? Hittills har jag testat:
- Pumpalatte
- Pumpamuffins
- Pumpabröd
- Pumpascones
- Pumpamuffins med solrosfrön
- Pumparavioli
- Pumpatortellini
- Pumpaglass
- Pumpakaffe
Och fler ska det bli...
1 kommentar:
hur smakar pumpa egentligen!!??!?!
Skicka en kommentar